search

SEMO Ředkev černá zimní

SEMO Ředkev černá zimní
-17%
SEMO Ředkev černá zimní

SEMO Ředkev černá zimní

za 19,00Kč s DPH

Skladem u dodavatele

Popis produktu

Ředkev se pěstuje jako jednoletá zelenina. Nejlépe se jí daří pěstovat v lehčích, humózních, písčitohlinitých půdách, které udržují dostatek vláhy. Těžké a kyselé půdy jsou zcela nevhodné. Bulvy ředkve z takovýchto půd jsou pak ostré, palčivé chuti. Sucho a vysoké teploty zhoršují jakost a způsobují vykvétání. Ředkev se nedoporučuje zařazovat po košťálovinách nebo druzích z čeledě brukvovitých. Nesnáší přímé organické hnojení. Není náročná na teplo, může se pěstovat i v chladných polohách. Kořenová část má různě zbarvený povrch - bíle, žlutě, karmínově nebo temně hnědočerně až černě. Ředkev obsahuje vitamin C, řadu minerálních látek, ve vysokém zastoupení např. železo, draslík, sodík, hořčík, vápník. Dále obsahuje silice a fytoncidní látky, které se cení v době zimních infekcí. Je velmi vhodná pro všechny ty, kteří trpí nedostatečnou funkcí jater a následnými bolestmi hlavy, zvýšenou únavou, páchnoucím dechem, trávicími obtížemi, nažloutlým zbarvením očního bělma či jazyka. Šťáva z ředkví má žlučopudné účinky, působí proti katarům horních cest dýchacích, astmatu, plynatosti střev, příznivě působí na střevní flóru a močopudně. Ředkev se nedoporučuje osobám, které trpí záněty střev, jater, žlučníku, vředy a glomerulonefritidou a vzhledem k obsahu purinů také dnou.

Charakteristika:

Ředkev (Raphanus sativus L.var.Major A.Voss) - kulatá černá

Obsah balení:
5 g (50 - 70 semen v 1 g, HTS 15 - 20 g) - ošetřeno proti houbovým chorobám: NE

Vlastnosti:
Odrůda kulatá černá je zimní ředkev. Tvoří kulovité až ploše kulovité bulvy, široké 5 - 9 cm s náhlým přechodem do kořene. Povrch je černý a slabě korkovitý. Dužnina je bílá, kompaktní, hvězdicovitě mramorovaná, výrazné pálivé chuti, vhodná i pro výrobu šťávy.

Způsob výsevu:
spon 30 x 20 cm

Vegetační doba:
80 - 90 dní od výsevu do sklizně

Přehled doby výsevu a sklizně:
>
výsev - červenec, srpen
> sklizeň - říjen, listopad

Skladování:
Skladovatelnost této odrůdy je velmi dobrá.

Postup při skladování ředkve:
Ředkve ke skladování by měly mít průměr od pěti do osmi centimetrů, menší je lepší ihned zpracovat. Ředkev zbavenou nati, neomytou, důkladně oschlou rozložíme do beden (poslouží i kbelík) mezi vrstvy vlhkého (nikoli mokrého) písku nebo pilin. Optimální teplota pro uskladnění je kolem 4 °C. Písek vytváří ideální prostředí, sám o sobě však nestačí: bedýnku s ním a zeleninou musíme umístit do pařeniště či do sklepa. V tmavém sklepě, založená do písku či pilin, vydrží ředkev i půl roku. Není-li k dispozici vhodný sklep, lze také využít pařeniště kde se může ředkev založit přímo do země, zakrýt textilií a zasypat listím. Vyvážíme-li zeminu z pařníku, pak se dají naskládat bedny se zeleninou v písku na dno vyvezeného pařeniště, přikrýt netkanou textilií a vrstvou listí. Všechno, co uskladňujeme, musíme čas od času prohlédnout tzn. i ve vlhkém sklepě písek vysychá a s ním také uskladněná zelenina. Občas je tedy na místě písek pokropit.

Upozornění:
Tyto údaje jsou pouze informativní. Prodejce neručí za případný pěstitelský neúspěch.

Máte dotaz? Zeptejte se nás.Vyplňte prosím níže uvedený formulář, děkujeme.

*
*
*
*

Zasláním formuláře souhlasíte s uchováváním osobních údajů v souladu s ustanovením § 5, odst. 2 zákona č.101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů. Souhlasíte s tím, aby Vaše osobní údaje, které tímto poskytujete společnosti PRONACHEM spol. s r.o. , byly zpracovány a vedeny v elektronické databázi, pouze pro účely výběrových řízení a maximálně po dobu 1 roku. Souhlas může být kdykoliv písemně nebo elektronicky odvolán.


5 vlastních míst pro osobní odběr zboží z našeho e-shopu
5 vlastních míst pro osobní odběr zboží z našeho e-shopu
5 vlastních míst pro osobní odběr zboží z našeho e-shopu
5 vlastních míst pro osobní odběr zboží z našeho e-shopu
5 vlastních míst pro osobní odběr zboží z našeho e-shopu

5 vlastních míst pro osobní odběr zboží z našeho e-shopu

Přejít na výdejní a předávací místa