Popis produktu
Charakteristika:
Salát hlávkový polní (Lastuca sativa L.var.capitata L.) - Humil
Obsah balení:
0,3 g (800 - 1000 semen v 1 g, HTS 1 - 1,5 g) - ošetřeno proti houbovým chorobám: NE
Vlastnosti:
Odrůda Humil je zimní, dobře přezimující salát s raným zavíjením hlávek. Tvoří středně velké cca 350 - 400 g nečervenalé žlutozelené hlávky. Hlávky mají téměř hladké až jemně bublinaté poněkud zvednuté obalové listy, takže netrpí podehníváním. Pěstuje se buď z přímého výsevu nebo z výsadby do prvního týdne října. Vzhledem k tomu, že se jedná o přezimující odrůdu, je třeba v zimním období provést zabezpečení před možnými čtyřnohými škůdci (zajíci apod.).
Způsob výsevu:
spon 25 x 25 cm
Vegetační doba:
265 - 295 dní od výsadby do sklizně
Přehled doby výsevu a sklizně:
> výsev - srpen, září
> sklizeň - duben, květen (následujícího roku)
Postup při skladování hlávkového salátu:
Hlávkový salát není vhodný na klasické skladování. Je výhodnější postupné vysévání jednotlivých odrůd a následná postupná sklizeň. Jeho trvanlivost však lze prodloužit několika způsoby. Jeden z nich je rozebrání listů, které se poté vloží do mikrotenového sáčku a uskladní v lednici. Tímto způsobem lze hlávkový salát uchovat až jeden týden. Dalším způsobem je postupné odebírání listů z odřezané hlávky umístěné v mělké míse s vodou na chladném a tmavém místě. Tento způsob uchová salát na cca 12 - 24 hodin v požadované kvalitě. Je třeba dodat, že délka skladování u tohoto druhu zeleniny také závisí na odrůdě.
Upozornění:
Tyto údaje jsou pouze informativní. Prodejce neručí za případný pěstitelský neúspěch.