Popis produktu
Charakteristika:
Ředkev (Raphanus sativus L.var.Major A.Voss) - Red Meat
Obsah balení:
3,5 g (700 - 750 semen v 1 g, HTS 1,1 - 1,4 g) - ošetřeno proti houbovým chorobám: NE
Vlastnosti:
Odrůda Red Meat je ředkev k podzimnímu pěstování. Bulva o velikosti 6 - 8 cm má na povrchu zelenošedou pokožku, jemná dužnina rubínové barvy má jemnou, výraznou chuť. Je určena pro přímý konzum a vzhledem k atraktivní barvě na řezu je i zajímavou zeleninou pro zdobení pokrmů.
Způsob výsevu:
spon 30 x 15 cm
Vegetační doba:
75 - 85 dní od výsevu do sklizně
Přehled doby výsevu a sklizně:
> výsev - červenec, srpen
> sklizeň - říjen, listopad, prosinec, leden
Skladování:
Skladovatelnost odrůdy Red Meat je středně dobrá.
Postup při skladování ředkve:
Ředkve ke skladování by měly mít průměr od pěti do osmi centimetrů, menší je lepší ihned zpracovat. Ředkev zbavenou nati, neomytou, důkladně oschlou rozložíme do beden (poslouží i kbelík) mezi vrstvy vlhkého (nikoli mokrého) písku nebo pilin. Optimální teplota pro uskladnění je kolem 4 °C. Písek vytváří ideální prostředí, sám o sobě však nestačí: bedýnku s ním a zeleninou musíme umístit do pařeniště či do sklepa. V tmavém sklepě, založená do písku či pilin, vydrží ředkev i půl roku. Není-li k dispozici vhodný sklep, lze také využít pařeniště kde se může ředkev založit přímo do země, zakrýt textilií a zasypat listím. Vyvážíme-li zeminu z pařníku, pak se dají naskládat bedny se zeleninou v písku na dno vyvezeného pařeniště, přikrýt netkanou textilií a vrstvou listí. Všechno, co uskladňujeme, musíme čas od času prohlédnout tzn. i ve vlhkém sklepě písek vysychá a s ním také uskladněná zelenina. Občas je tedy na místě písek pokropit.
Upozornění:
Tyto údaje jsou pouze informativní. Prodejce neručí za případný pěstitelský neúspěch.